Pas­ta­sa­la­de met ra­dijs en rau­we ham

Voor deze salade zou je zelfs een picknick organiseren, zó lekker is-ie!

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Voor deze salade zou je zelfs een picknick organiseren, zó lekker is-ie! 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de olie en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in partjes. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd de mozzarella in stukjes.
  3. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water af. Meng de pasta met de tomaten, radijs, basilicum en ham. Voeg de dressing toe. Garneer met het limoenrasp en de mozzarella.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met radijs en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ra­dijs en rau­we ham

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 limoen
  • 5 el olijfolie

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de olie en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 bosjes radijsjes
  • 15 g basilicum
  • 250 g mozzarella

Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in partjes. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd de mozzarella in stukjes.

4
4
  • 300 g coburgerham

Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water af. Meng de pasta met de tomaten, radijs, basilicum en ham. Voeg de dressing toe. Garneer met het limoenrasp en de mozzarella.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.