Pas­ta­sa­la­de met to­maat en moz­za­rel­la

Makkelijk en zomers, deze salade is ook heerlijk als lunch.

(331)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Makkelijk en zomers, deze salade is ook heerlijk als lunch. 4 personen
3 331

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pureer met de blender of staafmixer de helft van het basilicum met de knoflook, het citroensap, de olie en het water tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen.
  4. Scheur de rest van het basilicum in stukjes. Schep vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes), de tomaat (in vieren), de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met tomaat en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­maat en moz­za­rel­la

1
1
  • 250 g schelpjespasta

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 30 g verse basilicum

Snijd de knoflook fijn en pluk de blaadjes van het basilicum.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el citroensap
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 2 el kraanwater

Pureer met de blender of staafmixer de helft van het basilicum met de knoflook, het citroensap, de olie en het water tot een dressing.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

4
4

Voeg peper en zout naar smaak toe.

5
5

Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen.

6
6
  • 3 bosuien
  • 4 tomaten

Scheur de rest van het basilicum in stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaten in vieren.

7
7
  • 250 g mini-mozzarellabolletjes

Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.