Duk­kah van Na­dia en Me­rijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep. 12 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.
  3. Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.

combinatietip:

Lekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.

bewaartip:

Bewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.

video

Na­dia en Me­rijn - kos­ha­ri met duk­kah

Allerhande kookt met... - 07:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Dukkah van Nadia en Merijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Duk­kah van Na­dia en Me­rijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 100 g geroosterde amandelen
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 1 el anijszaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gedroogde oregano

Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat.

3
3

Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.

4
4

Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel.

5
5
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 2 el sesamzaad

Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.

combinatietip:

Lekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.

bewaartip:

Bewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.