Bloem­kool­cur­ry met ana­nas-aman­delsal­sa

Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.
  2. Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa. Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

combinatietip:

Lekker met schijfjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cur­ry met ana­nas-aman­delsal­sa

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 800 g bloemkool

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.

3
3
  • 1½ el hot currypoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kikkererwten
  • 1 groentebouillontablet vegetarisch
  • 250 ml water

Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook.

4
4

Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 80 g ovenroasted amandelen

Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa.

7
7

Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

combinatietip:

Lekker met schijfjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.