In­di­a­se cur­ry met kik­ker­erw­ten en man­go

Deze slanke kikkererwtencurry zet je in 20 minuten op tafel. De mango geeft een lekker zoetje.

(1.138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze slanke kikkererwtencurry zet je in 20 minuten op tafel. De mango geeft een lekker zoetje. 4 personen
3 1138

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, verwijder de zaden en snijd overig vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien ca. 2 min. Voeg de currypasta toe. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar. Schil intussen de mango, verwijder de pit, snijd de mango in blokjes en kook de laatste 3 min. mee.
  3. Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vlak voor serveren de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Indiase curry met kikkererwten en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met kik­ker­erw­ten en man­go

1
1
  • 1 komkommer

Was de komkommer, verwijder de zaden en snijd overig vruchtvlees in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 uien
  • 800 g kikkererwten

Snijd de ui fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el plantaardige olie

Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien ca. 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 3 el milde currypasta
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml kokosmelk

Voeg de currypasta toe. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.

5
5
  • 1 mango

Schil intussen de mango, verwijder de pit, snijd de mango in blokjes en kook de laatste 3 min. mee.

Steenfruit snijden

Instructievideo

01:10 min.

6
6
  • 10 pappadums

Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 8 g verse koriander

Snijd vlak voor serveren de koriander grof.

8
8

Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.