In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm. 4 personen
3 119

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur. Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Lekker met een schijfje limoen.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst

Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 cm gember

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 2 el kruidenpasta mild curry

Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • 350 g kikkererwten

Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g zalmfilet
  • 400 g wilde spinazie

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof.

6
6

Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken.

7
7

Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Lekker met een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.