As­per­ge-kriel­sa­la­de à la fla­man­de

Salade op z'n Vlaams met asperges, ham, ei en krieltjes.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Salade op z'n Vlaams met asperges, ham, ei en krieltjes. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
  2. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de aspergetips toe. Giet af en laat staan tot gebruik.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Leg de eieren erin en kook ze in 8 min. hard. Spoel af onder koud stromend water, pel en prak fijn met een vork. Klop de mosterd, azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en houd 1 el achter.
  4. Schep de peterselie en dressing door de asperges, krieltjes en aspergetips. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een platte schaal en verdeel het ei en de hamreepjes erover. Garneer met de achtergehouden peterselie.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Asperge-krielsalade à la flamande

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge-kriel­sa­la­de à la fla­man­de

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukken van 4 cm.

2
2

Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.

3
3
  • 1 kg krieltjes met schil

Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met zout in 10 min. gaar.

4
4
  • 100 g groene aspergetips

Voeg de laatste 3 min. de aspergetips toe. Giet af en laat staan tot gebruik.

5
5
  • 4 eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Leg de eieren erin en kook ze in 8 min. hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

6
6

Spoel af onder koud stromend water, pel en prak fijn met een vork.

7
7
  • 2 el dijonmosterd
  • 2 el dragonazijn
  • 7 el extra vierge olijfolie

Klop de mosterd, azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

8
8
  • 30 g peterselie

Snijd de peterselie fijn en houd 1 el achter.

9
9

Schep de peterselie en dressing door de asperges, krieltjes en aspergetips. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 200 g hamreepjes julienne

Schep op een platte schaal en verdeel het ei en de hamreepjes erover. Garneer met de achtergehouden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.