Ge­stoom­de wit­te as­per­ges met krui­dendres­sing

Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij. 4 personen
4 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • dunschiller
  • stoommandje
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
  3. Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een grove dressing. Schenk voorzichtig de olie erbij en meng tot een geheel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.

bereidingstip:

Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

video

Groen­ten sto­men

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gestoomde witte asperges met kruidendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoom­de wit­te as­per­ges met krui­dendres­sing

1
1
  • 1 kg witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Halveer de asperges, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.

Groenten stomen

Instructievideo

00:33 min.

3
3
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

4
4
  • 20 g platte peterselie
  • 50 g kappertjes
  • 1 tl mosterd

Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een grove dressing.

5
5
  • 4 el extra vierge olijfolie

Schenk voorzichtig de olie erbij en meng tot één geheel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor.

6
6

Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.

bereidingstip:

Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.