Wit­te as­per­ges met vi­nai­gret­te

De kappertjes zorgen voor een lekker fris zuurtje.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht De kappertjes zorgen voor een lekker fris zuurtje. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten. Snijd de asperges doormidden en kook ze in een pan met water met een mespunt zout 15-20 min. tot ze zacht zijn. Kook intussen de eieren in 8 min. hard. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en hak ze fijn.
  2. Klop in een kommetje de olie met het citroensap tot een dikke vinaigrette. Knip de bieslook erboven fijn. Voeg de kappertjes toe aan de vinaigrette en meng alles met elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de asperges op borden en schenk de vinaigrette erover. Garneer met de fijngehakte eieren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Witte asperges met vinaigrette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te as­per­ges met vi­nai­gret­te

1
1
  • 500 g witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.

2
2
  • 2 eieren

Snijd de asperges doormidden en kook ze in een pan met water met een mespunt zout 15-20 min. tot ze zacht zijn. Kook intussen de eieren in 8 min. hard. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

3
3

Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en hak ze fijn.

4
4
  • 8 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 25 g bieslook
  • 3 tl kappertjes

Klop in een kommetje de olie met het citroensap tot een dikke vinaigrette. Knip de bieslook erboven fijn. Voeg de kappertjes toe aan de vinaigrette en meng alles met elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Leg de asperges op borden en schenk de vinaigrette erover. Garneer met de fijngehakte eieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.