Aard­ap­pe­len à la ni­çoi­se

Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 5 min. Snijd de ui in ringen, knoflook in plakjes en paprika in lange repen. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de krieltjes en bak nog 5 min. totdat de ui lichtbruin kleurt.
  2. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
  3. Voeg de olijven toe aan de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelen à la niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pe­len à la ni­çoi­se

1
1
  • 4 el olijfolie
  • 500 g krieltjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 5 min.

2
2
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene paprika

Snijd de ui in ringen, de knoflook in plakjes en de paprika in lange repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 tl oregano

Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de krieltjes en bak nog 5 min. totdat de ui lichtbruin kleurt.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomaten toe aan het aardappelmengsel, breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.

5
5
  • 4 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el peterselie

Voeg de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.