Cho­co-ha­ver­mout­pap met ba­naan en ha­zel­noot

Verantwoorde havermout met cacao, zoete banaan en crunchy noten. Ontbijten? Feestje!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Verantwoorde havermout met cacao, zoete banaan en crunchy noten. Ontbijten? Feestje! 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de havermout en melk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dikke pap. Snijd ondertussen de bananen in de lengte in plakjes en hak de hazelnoten grof. Roer de cacaopoeder door de havermoutpap. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de banaan, hazelnoten, ahornsiroop en chiazaad erover.

variatietip:

Een keer een andere variant proberen? Je kunt ook zilvervliesrijst toevoegen aan de pap. Maak een dunnere havermoutpap van 40 gram havermout en roer de rijst erdoor.

variatietip:

Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel en voeg 1 el van het rasp toe aan de havermoutpap. Bestrooi de pap tot slot met cacaonibs (zak 250 g, Raw Organic Food) in plaats van chiazaad

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Choco-havermoutpap met banaan en hazelnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co-ha­ver­mout­pap met ba­naan en ha­zel­noot

1
1
  • 100 g glutenvrije havermout
  • 700 ml sojadrink

Doe de havermout en melk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dikke pap.

2
2
  • 4 bananen
  • 4 el hazelnoten

Snijd ondertussen de bananen in de lengte in plakjes en hak de hazelnoten grof.

3
3
  • 6 el cacaopoeder

Roer de cacaopoeder door de havermoutpap.

4
4
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 tl chiazaad

Verdeel de pap over de kommen en verdeel de banaan, hazelnoten, ahornsiroop en chiazaad erover.

variatietip:

Een keer een andere variant proberen? Je kunt ook zilvervliesrijst toevoegen aan de pap. Maak een dunnere havermoutpap van 40 gram havermout en roer de rijst erdoor.

variatietip:

Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel en voeg 1 el van het rasp toe aan de havermoutpap. Bestrooi de pap tot slot met cacaonibs (zak 250 g, Raw Organic Food) in plaats van chiazaad

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.