Tos­ti truf­fel-sa­la­mi

Tosti op z'n Italiaans met mozzarella, truffel, salami en basilicum.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Tosti op z'n Italiaans met mozzarella, truffel, salami en basilicum. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan 1 kant met de tapenade. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met de mozzarella, salami, het basilicum en weer mozzarella. Dek af met de rest van het brood en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten met de boter. Verhit per twee tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 525 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tosti truffel-salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tos­ti truf­fel-sa­la­mi

1
1
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in plakken.

2
2
  • 8 sneetjes stevig volkoren
  • 2 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 8 plakken Hongaarse salami
  • 8 g basilicum

Bestrijk de sneetjes brood aan 1 kant met de tapenade. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met de mozzarella, salami, het basilicum en weer mozzarella.

3
3
  • 2 el boter

Dek af met de rest van het brood en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten met de boter.

4
4

Verhit per twee tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant.

5
5

Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.