Tos­ti gei­ten­kaas-ho­ning­raat

Geitenkaas en honing: bijna een beroemde combinatie. Ook op een tosti doet-ie het goed!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Geitenkaas en honing: bijna een beroemde combinatie. Ook op een tosti doet-ie het goed! 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de geitenkaas. Hak de pecannoten grof. Beleg de helft van de sneetjes brood met de geitenkaas, pecannoten en tijm. Leg de rest van de sneetjes erop en druk goed aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
  2. Verhit per twee tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om, verdeel de honingraat erover en laat langzaam smelten. Bak nog 4 min. en neem uit de pan. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tosti geitenkaas-honingraat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tos­ti gei­ten­kaas-ho­ning­raat

1
1
  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 50 g pecannoten

Verkruimel de geitenkaas. Hak de pecannoten grof.

2
2
  • 8 sneetjes rogge
  • 1 tl gedroogde tijm

Beleg de helft van de sneetjes brood met de geitenkaas, pecannoten en tijm. Leg de rest van de sneetjes erop en druk goed aan.

3
3
  • 2 el boter

Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.

4
4

Verhit per twee tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant.

5
5
  • 4 tl honingraat

Keer om, verdeel de honingraat erover en laat langzaam smelten. Bak nog 4 min. en neem uit de pan. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.