Spi­cy cho­co­la­de­melk met rum

Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje!

  • drankje met alcohol
  • 10 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Chocomel + rum = een extra feestelijk drankje! 10 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plastic bakje
  • 10 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter en chilivlokken toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd is met de slagroom. Schenk in het plastic bakje (10 x 10 cm) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (ganache). Snijd de ganache in 10 blokjes. Doe de cacao in een diep bord en haal de blokjes erdoor. Steek er een prikker in.
  2. Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de rum over 10 mokken (of dubbelwandige glazen), schenk de hete melk erin en zet in ieder glas een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen. Spuit op elk glas chocolademelk een toef slagroom en bestuif met een beetje cacaopoeder.

variatietip:

De ganacheblokjes zijn ook lekker als bonbon bij de koffie.

bewaartip:

Je kunt de ganacheblokjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Spicy chocolademelk met rum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy cho­co­la­de­melk met rum

1
1
  • 100 g extra pure chocolade 85%

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.

2
2
  • 75 ml verse slagroom
  • 25 g boter
  • ½ tl chilivlokken

Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter en chilivlokken toe.

3
3

Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd is met de slagroom.

4
4

Schenk in het plastic bakje (10 x 10 cm) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (ganache).

5
5
  • 2 el cacaopoeder

Snijd de ganache in 10 blokjes. Doe de cacao in een diep bord en haal de blokjes erdoor. Steek er een prikker in.

6
6
  • 1½ liter volle melk

Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan.

7
7

Verdeel de rum over de mokken (of dubbelwandige glazen), schenk de hete melk erin en zet in ieder glas een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen.

8
8
  • 1 spuitbus slagroom
  • 1 snufje cacaopoeder

Spuit op elk glas chocolademelk een toef slagroom en bestuif met een beetje cacaopoeder.

variatietip:

De ganacheblokjes zijn ook lekker als bonbon bij de koffie.

bewaartip:

Je kunt de ganacheblokjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.