Moc­cac­ci­no met een Hol­land­se tic

Lekkere luxe: een mix van koffie met pure chocolade, vanillelikeur en bovenop een romige toef vanilleslagroom.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans drankje met alcohol Lekkere luxe: een mix van koffie met pure chocolade, vanillelikeur en bovenop een romige toef vanilleslagroom. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom in een kom stijf met de vanillesuiker. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Breek de chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de chocolademelk door de koffie.
  2. Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de likeur erover. Schenk de moccaccino in de glazen en schep de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met de cacaopoeder. Serveer met een lange lepel.

variatietip:

Ook zonder vanillelikeur is deze chocoladekoffie lekker.

video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Moccaccino met een Hollandse tic

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moc­cac­ci­no met een Hol­land­se tic

1
1
  • 100 ml volle melk
  • 8 g vanillesuiker
  • 125 ml slagroom

Klop de slagroom in een kom stijf met de vanillesuiker. Breng de melk aan de kook in een steelpan.

2
2
  • 100 g extra bittere chocolade

Breek de chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten.

3
3

Roer de chocolademelk door de koffie.

4
4
  • 160 ml vanillelikeur

Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de likeur erover.

5
5

Schenk de moccaccino in de glazen en schep de slagroom er voorzichtig op.

6
6
  • ½ el cacaopoeder

Bestrooi de slagroom met de cacaopoeder. Serveer met een lange lepel.

variatietip:

Ook zonder vanillelikeur is deze chocoladekoffie lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.