Knap­pe­ri­ge flo­wersp­rou­ts

Deze nootachtige groentesnack met een Japans tintje staat in no time op (de borrel)tafel.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje Deze nootachtige groentesnack met een Japans tintje staat in no time op (de borrel)tafel. 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkanten van de flowersprouts; zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen. Doe de flowersprouts, olie, soja, shichimi togarashi en het sesamzaad in een kom en meng tot alle sprouts bedekt zijn met de olie en kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 2 g
Tags

Knapperige flowersprouts

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge flo­wersp­rou­ts

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g flowersprouts

Snijd de onderkanten van de flowersprouts; zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • 2 el sojasaus
  • 1½ tl shichimi togarashi
  • 1 el sesamzaad

Doe de flowersprouts, olie, soja, shichimi togarashi en het sesamzaad in een kom en meng tot alle sprouts bedekt zijn met de olie en kruiden.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.