Spa­re­ribs uit Singapo­re

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 24 stuks
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden. In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren. Chilipepertjes erboven verkruimelen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren. Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakblik bekleden met aluminiumfolie. Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met marinade bestrijken. Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes. Warm of koud serveren.

Tip:

Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.