Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 saté of cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de inktvistubes ontdooien.
  2. Snijd de knoflook fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd fijn. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec. Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken. Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
  3. Maak ondertussen de vulling. Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, 2/3 van de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine. Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Verdeel de inktvis en de saus over 4 diepe borden. Garneer met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met bonenmix kidney-, reuze-, bruine bonen (pot 370 g) of couscous.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 2 g
Tags

Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

1
1
  • 500 g pijlinktvistubes

Laat de inktvistubes ontdooien.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 295 g gegrilde paprika
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilipeper

Snijd de knoflook fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 50 ml sherry fino
  • 330 ml tomato frito
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken. Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe.

4
4

Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

5
5
  • 225 g halloumi
  • 100 g garnalen
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 7 g platte peterselie

Maak ondertussen de vulling. Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine.

6
6

Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel. Steek de opening dicht met een cocktailprikker.

7
7

Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 3 g platte peterselie
  • 1 citroen

Verdeel de inktvis en de saus over de diepe borden. Garneer met de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met bonenmix kidney-, reuze-, bruine bonen (pot 370 g) of couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.