Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

Het allerbeste grillgerecht voor een zwoele zomeravond.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het allerbeste grillgerecht voor een zwoele zomeravond. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en snijd de knoflook in plakjes. Meng in een kom de wijn, rozemarijn en de helft van de knoflook en leg hierin de entrecotes. Marineer minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Keer het vlees af en toe en laat het voor je gaat roosteren op kamertemperatuur komen.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de paprika's uitlekken, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peterselie fijn. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het amandelschaafsel, de paprika, rode peper, peterselie, olie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout en dek af tot gebruik.
  3. Steek de barbecue aan. Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.Gril de entrecotes op het vuur in 2-3 min. per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi het vlees met peper en zout en serveer met de (koude) paprikasaus.
video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gemarineerde entrecote met pittige paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de en­tre­co­te met pit­ti­ge pa­pri­kasaus

1
1
  • 4 el rozemarijn
  • 3 tenen knoflook

Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en snijd de knoflook in plakjes.

2
2
  • 150 ml rode wijn
  • 4 premium entrecotes

Meng in een kom de wijn, rozemarijn en de helft van de knoflook en leg hierin de entrecotes. Marineer minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

3
3

Keer het vlees af en toe en laat het voor je gaat roosteren op kamertemperatuur komen.

4
4
  • 25 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

5
5
  • 465 g geroosterde paprika's
  • ½ rode peper
  • 3 takjes peterselie

Laat de paprika's uitlekken, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 2 el olijfolie

Pureer in met de staafmixer of in de keukenmachine het amandelschaafsel, de paprika, rode peper, peterselie, olie en de rest van de knoflook.

7
7

Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout en dek af tot gebruik.

8
8

Steek de barbecue aan.

9
9

Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier.

10
10
  • 1 el olijfolie

Bestrijk het vlees dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.

11
11

Gril de entrecotes op het vuur in 2-3 min. per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.

12
12

Bestrooi het vlees met peper en zout en serveer met de (koude) paprikasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.