Ta­co­co­nes met gar­na­len en pa­pri­kasaus

Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paprika, amandelen, komijn, knoflook, rodewijnazijn en 2 el olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot saus.
  2. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. tot ze roze en gaar zijn. Voeg de paprikasaus toe en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.
  4. Neem de tacocones uit de oven. Verdeel de sla over de cones en vervolgens de garnalen met de saus. Verkruimel de witte kaas erover. Snijd de koriander grof en bestrooi de cones ermee. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.655 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tacocones met garnalen en paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­co­nes met gar­na­len en pa­pri­kasaus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 gegrilde rode paprika's
  • 100 g ovenroasted amandelen
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ teen knoflook
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie

Doe de paprika, amandelen, komijn, knoflook, rodewijnazijn en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot saus.

3
3
  • 400 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 1 el olijfolie

Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. tot ze roze en gaar zijn.

4
4

Voeg de paprikasaus toe en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 12 mini-tacocones

Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.

6
6
  • 35 g veldsla

Neem de tacocones uit de oven. Verdeel de sla over de cones en vervolgens de garnalen met de saus.

7
7
  • 100 g witte kaas
  • 5 g koriander

Verkruimel de witte kaas erover. Snijd de koriander grof en bestrooi de cones ermee. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.