Ca­la­ma­ris met knof­look-ci­troen­saus

Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Dit heerlijke Zuid-Europese voorgerecht dat je op vakantie altijd bestelt, maak je nu gewoon zelf! 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon. Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.
  2. Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met 1 el citroensap. Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht. Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem. Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de laatste citroen in parten en leg ertussen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 1 g
Tags

Calamaris met knoflook-citroensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­la­ma­ris met knof­look-ci­troen­saus

1
1
  • 500 g pijlinktvistubes
  • 2 citroenen

Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon.

2
2
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 50 g mayonaise

Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

5
5

Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met wat citroensap.

6
6
  • 50 g maizena
  • 50 g bloem

Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht.

7
7

Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem.

8
8

Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.

9
9

Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de rest van de citroen in parten en leg ertussen.

10
10

Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.