Surf en turf met ci­troen­may­o­nai­se

  • borrelhapje
  • 10 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéprikkers, whiskyglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstukken in 30 gelijke stukjes. Rijg 3 stukjes biefstuk en 3 garnalen om en om aan de 10 prikkers. Doe de knoflook en olie in een schaal, leg de prikkers erin en laat afgedekt 1 uur marineren.
  2. Doe de mayonaise in een kom. Houd wat peterselie achter voor garnering, meng de rest door de mayonaise. Dek af en zet apart tot gebruik.
  3. Verdeel de rucola over de 10 glazen. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de spiesen met zout en gril ze 4 min. Keer halverwege. Leg op elk glas 1 spies, serveer met de citroenmayonaise en garneer met de achtergehouden peterselie.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.