Twix-brow­nietaart met ka­ra­mel­pop­corn

Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt!

  • gebak
  • 10 stuks
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt! 10 stuks
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • 2 springvorm (Ø 16 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtige massa.
  2. Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodem ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 4 g
Tags

Twix-brownietaart met karamelpopcorn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Twix-brow­nietaart met ka­ra­mel­pop­corn

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 225 g boter
  • 200 g pure chocolade 72%

Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa.

3
  • 4 eieren
  • 250 g donkere basterdsuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • ½ tl zout

Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtige massa.

4
  • 270 g bloem
  • 40 g cacaopoeder

Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door.

5
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen.

6

Bak de browniebodem ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

7
  • 250 g rolo's
  • 100 g chocoladeglazuur

Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip: Draai de browniebodem om. Op de platte kant blijven de rolo’s beter staan.

8
  • 12 twixrepen

Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart.

9
  • 125 g coated popcorn gezouten karamel

Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.