Brow­nietaart met pe­per­munt­schuim

We waren het nog zo van plan: we nemen maar één stukje. Totdat we gingen proeven. Toen was de schaal in twee minuten leeg.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak We waren het nog zo van plan: we nemen maar één stukje. Totdat we gingen proeven. Toen was de schaal in twee minuten leeg. 12 stuks
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • brownievorm
  • staafmixer
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de brownievorm (20 x 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
  2. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Doe de boter bij de chocolade in de kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten.Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen 4 eieren met 200 g suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.
  3. Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep in de brownievorm. Bak de brownie in ca. 25 min. gaar. Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en maal tot fijn poeder. Ontvet een kom met de citroen. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.
  5. Breng de rest van de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 °C (dit meet je met een suiker- of keukenthermometer). Dit duurt ca. 5 min.
  6. Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Brownietaart met pepermuntschuim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nietaart met pe­per­munt­schuim

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 2 g boter

Vet de brownievorm (20 x 20 cm) in en bekleed met bakpapier.

3
  • 200 g pure chocolade 72%

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukken en doe in een kom.

4
  • 200 g boter

Doe de boter bij de chocolade in de kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten.

5
  • 4 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker

Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.

6
  • 100 g bloem
  • ½ tl zout

Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep in de brownievorm. Bak de brownie in ca. 25 min. gaar.

7

Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

8
  • 50 g Wilhelmina pepermunt

Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en maal tot fijn poeder.

9
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Ontvet een kom met de citroen. Splits de eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.

10
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 4 el kraanwater

Breng de suiker met het water in een steelpan aan de kook.

11

Kook de suikersiroop tot 118 °C (dit meet je met een suiker- of keukenthermometer). Dit duurt ca. 5 min.

Tip: Of meet de temperatuur door een druppel siroop te laten vallen in een glas koud water. Als de druppel een balletje vormt is de temperatuur juist.

12

Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur.

13

Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.

14

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.