Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

Niets zo lekker als banaanroom en chocolade op zelfgemaakte eclairs.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 35 min. oventijd
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Niets zo lekker als banaanroom en chocolade op zelfgemaakte eclairs. 12 stuks
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en zet apart. Doe de boter, het zout en het water in een pan en laat op laag vuur de boter smelten. Zet, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog. Voeg als het water kookt de bloem toe. Neem van het vuur en roer stevig. Zet op laag vuur en roer tot een glanzende deegbal die makkelijk loskomt. Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los met een vork. Voeg beetje bij beetje wat ei toe en klop het er met een mixer door. Het deeg moet glanzen en stevig genoeg zijn om een vorm te behouden. Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 12 cm lang. Zorg dat er voldoende afstand tussen het deeg zit.
  3. Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven. Open de deur van de oven niet. Zet de oven op 180 °C. Doe de oven even open om stoom te laten ontsnappen. Bak ze nog ca. 15 min. goudbruin. Haal de eclairs uit de oven en maak een gaatje door een puntig mes in het uiteinde van elke soes te draaien om stoom te laten ontsnappen. Bak de eclairs nog ca. 5 min. in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Klop de slagroom stijf met de suiker. Prak 1 banaan fijn en snijd de andere in blokjes. Meng alle banaan door de slagroom. Halveer de eclairs in de lengte en vul ze met de bananenroom. Gebruik eventueel een spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag de gesmolten chocolade over de eclairs. Serveer direct.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eclairs met banaan en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

1
  • 100 g bloem

Zeef de bloem boven een kom en zet apart.

2
  • 75 g boter
  • ½ tl zout
  • 175 ml kraanwater

Doe de boter, het zout en het water in een pan en laat op laag vuur de boter smelten. Zet, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog.

3

Voeg als het water kookt de bloem toe. Neem van het vuur en roer stevig. Zet op laag vuur en roer tot een glanzende deegbal die makkelijk loskomt.

4

Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot lauwwarm.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

6
  • 3 eieren

Klop de eieren los met een vork.

7

Voeg beetje bij beetje wat ei toe en klop het er met een mixer door. Het deeg moet glanzen en stevig genoeg zijn om een vorm te behouden.

Tip: Het kan dat niet al het ei nodig is.

8

Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 12 cm lang. Zorg dat er voldoende afstand tussen het deeg zit.

9

Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven. Open de deur van de oven niet.

10

Zet de oven op 180 °C. Doe de oven even open om stoom te laten ontsnappen. Bak ze nog ca. 15 min. goudbruin.

11

Haal de eclairs uit de oven en maak een gaatje door een puntig mes in het uiteinde van elke soes te draaien om stoom te laten ontsnappen.

12

Bak de eclairs nog ca. 5 min. in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

13
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker

Klop de slagroom stijf met de suiker.

14
  • 2 bananen

Prak 1 banaan fijn en snijd de andere in blokjes.

15

Meng alle banaan door de slagroom.

16

Halveer de eclairs in de lengte en vul ze met de bananenroom. Gebruik eventueel een spuitzak.

17
  • 50 g pure chocolade 72%

Smelt de chocolade au bain-marie.

18

Zigzag de gesmolten chocolade over de eclairs. Serveer direct.

19

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.