Lang­zaam­ge­gaard fi­ve spi­ce buik­spek

Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 870 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als je buikspek langzaam gaart, blijft de smaak zo veel mogelijk behouden. Een delicatesse! 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
  2. Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker op een (gestoomd) broodje met pittige srirachasaus, sla en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 76 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 3.600 mg
Tags

Langzaamgegaard five spice buikspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lang­zaam­ge­gaard fi­ve spi­ce buik­spek

1
  • 1 liter water

Breng het water aan de kook.

2
  • 1 kg buikspek

Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek.

3

Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).

4
  • 1 el chiu chow chili-olie
  • 1 el 5 spices
  • 1 el zout
  • 2 el honing

Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in.

5
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el honing

Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing.

6

Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

7

Verwarm de oven voor op 100 ˚C.

8

Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt.

9

Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker op een (gestoomd) broodje met pittige srirachasaus, sla en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.