Wit­te-bo­nen­pu­ree, Chi­ne­se kool en ven­kel-tijm­worst

Luxe worst zoals je 'm nog nooit hebt geproefd: venkel-tijmworst.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Luxe worst zoals je 'm nog nooit hebt geproefd: venkel-tijmworst. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en 550 ml water in een pan.
  3. Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middel hoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen terug in de pan, de rest van de olie, 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.

variatietip:

Je kunt de venkel-tijmworsten ook vervangen door AH Scharrelbraadworsten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-bo­nen­pu­ree, Chi­ne­se kool en ven­kel-tijm­worst

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotten

Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 4 venkel-tijmworsten

Verhit de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

3
3

Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl venkelzaad

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 600 g Chinese kool

Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 800 g cannellinibonen
  • 550 ml water

Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en het water in een pan.

7
7

Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middelhoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op.

8
8
  • 1 el olijfolie

Doe de bonen terug in de pan, voeg de olie, per 4 personen 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree.

9
9

Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.

variatietip:

Je kunt de venkel-tijmworsten ook vervangen door AH Scharrelbraadworsten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.