Pi­ta­brood­jes met ge­gril­de fe­ta, peer en tzat­zi­ki

De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Besprenkel de peer met 1 el olie.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de peer 3 min. Keer halverwege. Bewaar op een bord. Gril dan de feta 3 min. en keer halverwege.
  3. Meng ondertussen de rodekool, peen julienne en veldsla met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot salade.
  4. Snijd de pitabroodjes open en schep er wat salade en tzatziki in. Verdeel de peer over de broodjes en verkruimel de feta erover. Serveer de rest van de salade en tzatziki erbij.

combinatietip:

Lekker met in reepjes gesneden verse munt

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­jes met ge­gril­de fe­ta, peer en tzat­zi­ki

1
1
  • 4 speltpita's

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 zoete, sappige handperen
  • 1 el olijfolie citroen

Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Besprenkel de peer met de olie.

3
3
  • 150 g feta

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de peer 3 min. Keer halverwege. Bewaar op een bord. Gril dan de feta 3 min. en keer halverwege.

4
4
  • 300 g gesneden rodekool
  • 150 g peen julienne
  • 35 g veldsla
  • 2 el olijfolie citroen

Meng ondertussen de rodekool, peen julienne en veldsla met de olie, peper en eventueel zout tot salade.

5
5
  • 50 g tzatziki

Snijd de pitabroodjes open en schep er wat salade en tzatziki in. Verdeel de peer over de broodjes en verkruimel de feta erover.

6
6
  • 100 g tzatziki

Serveer de rest van de salade en de tzatziki bij de pita's.

combinatietip:

Lekker met in reepjes gesneden verse munt

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.