Kip met sprui­ten, za'atar en peer

Met dit simpele gerecht met een exotisch tintje ben je snel klaar én zet je iets bijzonders op tafel.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met dit simpele gerecht met een exotisch tintje ben je snel klaar én zet je iets bijzonders op tafel. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruiten in een pan water in 5 min. beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen met een mes het vel van de worst. Meng de tijm door de za’atar. Verhit de olie in een wok en voeg het worstvlees toe. Duw met een spatel in grove stukken en roerbak 2 min. Voeg de spruiten en de helft van het za’atarmengsel toe en roerbak 5 min. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel de rest van het za’atarmengsel over de peer.
  4. Garneer het kip-spruitenmengsel met de pijnboompitten en serveer met de peer en zoete-aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kip met spruiten, za'atar en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met sprui­ten, za'atar en peer

1
1
  • 500 g spruiten

Kook de spruiten in een pan water in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 320 g kipbraadworsten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ el za'atar
  • 1 el olijfolie

Verwijder ondertussen met een mes het vel van de worst. Meng de tijm door de za’atar. Verhit de olie in een wok en voeg het worstvlees toe.

3
3

Duw met een spatel de worst in grove stukken en roerbak 2 min. Voeg de spruiten en de helft van het za’atarmengsel toe en roerbak 5 min.

4
4

Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 900 g zoete-aardappelpuree

Verwarm ondertussen de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 2 zoete, sappige handperen

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel de rest van het za’atarmengsel over de peer.

7
7
  • 30 g saladepijnboompitten

Garneer het kip-spruitenmengsel met de pijnboompitten en serveer met de peer en zoete-aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.