Pi­ta­brood­jes met hal­lou­mi

Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  3. Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.
  4. Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 8 g
Tags

Pitabroodjes met halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­jes met hal­lou­mi

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g hazelnoten
  • 8 pitabroodjes

Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 handperen

Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes.

4
4
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes.

5
5
  • 100 ml yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • ½ teen knoflook
  • 10 g dille

Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

6
6

Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open.

7
7
  • 150 g veldsla

Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.

8
8
  • 225 g halloumi

Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege.

9
9

Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.