Kipsal­tim­boc­ca met rau­we ham en ge­bak­ken groen­ten

Een echte Italiaanse klassieker geserveerd met romige spaghetti.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte Italiaanse klassieker geserveerd met romige spaghetti. 4 personen
4 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Was de courgettes en schaaf met de kaasschaaf in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Doe de knoflook en peterselie in een hoge beker met 6 el olie en het citroensap en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi het vlees rondom met de salie en peper en wikkel elke filet in 3 plakken parmaham (kip saltimbocca).
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  5. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 9 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette, prei, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
  6. Neem de saltimbocca's uit de pan en leg op een bord. Giet de pasta af en meng met de knoflook-peterselie-olie en de groenten door het bakvet van de saltimbocca’s. Verdeel over de borden. Leg er een saltimbocca bij en verdeel de hüttenkäse erover. Leg er een plakje citroen op en serveer.

Tip:

Eten er kinderen mee? Wees terughoudend met salie. Dit kruid heeft een uitgesproken smaak waar kinderen niet altijd van houden.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Terra Viva Sangiovese Organic.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Kipsaltimbocca met rauwe ham en gebakken groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipsal­tim­boc­ca met rau­we ham en ge­bak­ken groen­ten

1
1
  • 1 citroen
  • 2 courgettes

Boen de citroen schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Was de courgettes en schaaf met de kaasschaaf in plakjes.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g peterselie
  • 1 prei

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Was de prei en snijd in ringen.

3
3
  • 6 el olijfolie

Doe de knoflook en peterselie in een hoge beker met de olie en het citroensap en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 kipfilet

Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat.

5
5
  • 4 tl gedroogde salie
  • 140 g parmaham

Bestrooi het vlees rondom met de salie en peper en wikkel elke filet in 3 plakken parmaham (kip saltimbocca).

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

7
7
  • 300 g spaghetti

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 9 min. beetgaar.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette, prei, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

9
9

Neem de saltimbocca's uit de pan en leg op een bord.

10
10

Giet de pasta af en meng met de knoflook-peterselie-olie en de groenten door het bakvet van de saltimbocca’s.

11
11
  • 200 g hüttenkäse

Verdeel over de borden. Leg er een saltimbocca bij en verdeel de hüttenkäse erover. Leg er een plakje citroen op en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.