Vol­ko­ren­pen­ne met var­kens­haas­reep­jes, wor­tel en sa­lie

Avondje Italiaans: volkorenpasta met lichte roomsaus, perfect!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Avondje Italiaans: volkorenpasta met lichte roomsaus, perfect! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wortels in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
  3. Halveer de varkenshaas overlangs in de lengte. Bestrijk met de mosterd en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de penne in 10 min. beetgaar. Giet af.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de groene kool met prei en peen met 1 teen knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
  6. Giet de wortels af en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap, de rice cuisine, salie en de rest van de knoflook in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng de pasta met de wortel-saliesaus en verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en serveer samen met de groenten bij de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de plakjes citroen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Tilia Viognier Chardonnay Torrontés.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Volkorenpenne met varkenshaasreepjes, wortel en salie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pen­ne met var­kens­haas­reep­jes, wor­tel en sa­lie

1
1
  • 300 g geschrapte worteltjes

Doe de wortels in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 100 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 500 g varkenshaas
  • 2 el mosterd

Halveer de varkenshaas overlangs in de lengte. Bestrijk met de mosterd en bestrooi met peper en zout.

5
5
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

6
6
  • 300 g volkoren penne

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de penne in 10 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 400 g groene kool met prei en peen

Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en roerbak de groene kool met prei en peen met 1 teen knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.

9
9
  • 250 ml rice cuisine
  • 1 el gedroogde salie

Giet de wortels af en doe met het citroenrasp, 1 el citroensap, de rice cuisine, salie en de rest van de knoflook in een hoge beker.

10
10

Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Meng de pasta met de wortel-saliesaus en verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en serveer samen met de groenten bij de pasta.

12
12

Garneer met de pompoenpitten en de plakjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.