Ge­ma­ri­neer­de kip­spies­jes met ven­kel-wor­tel­gra­tin

Lente op je bord: geroosterde voorjaarsgroenten en frisse citroenkip.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lente op je bord: geroosterde voorjaarsgroenten en frisse citroenkip. 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de satéprikkers in koud water. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en doe in een kom. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de knoflook schoon en pers boven de kip. Besprenkel de kip met het citroensap en bestrooi met de tijm en peper en zout. Schep goed om en laat tot gebruik marineren.
  2. Was de venkelknol en snijd de harde onderkant eraf. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Snijd de worteltjes schuin doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de venkel, wortel, knoflook en olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Verkruimel de laatste 10 min. de geitenkaas erover.
  3. Was ondertussen de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
  4. Rijg ondertussen de kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 à 10 min. rondom gaar.
  5. Giet de krieltjes af en schep om met de vinaigrette en rucola. Serveer de kipspiesjes met de venkel-wortelgratin en krieltjes. Strooi het citroenrasp over de kip.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gemarineerde kipspiesjes met venkel-wortelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de kip­spies­jes met ven­kel-wor­tel­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g kipdijfilet

Week de satéprikkers in koud water. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en doe in een kom.

3
3
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de knoflook schoon en pers boven de kip.

4
4
  • 4 el gedroogde tijm

Besprenkel de kip met het citroensap en bestrooi met de tijm en peper en zout. Schep goed om en laat tot gebruik marineren.

5
5
  • 2 venkelknollen

Was de venkelknol en snijd de harde onderkant eraf. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.

6
6
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 1 teen knoflook

Snijd de worteltjes schuin doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

7
7
  • 2 el (olijf)olie

Verdeel de venkel, wortel, knoflook en olie over een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+

Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Verkruimel de laatste 10 min. de geitenkaas erover.

9
9
  • 1 kg krieltjes

Was ondertussen de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

10
10

Rijg ondertussen de kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 à 10 min. rondom gaar.

11
11
  • 2 el pestovinaigrette
  • 75 g rucola

Giet de krieltjes af en schep om met de vinaigrette en rucola.

12
12

Serveer de kipspiesjes met de venkel-wortelgratin en krieltjes. Strooi het citroenrasp over de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.