Ros­bief met pu­ree van oer­aard­ap­pel en win­ter­groen­ten

Een stoer gerecht met kool, knoflook, ui en een fris zoetje door de cranberry.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een stoer gerecht met kool, knoflook, ui en een fris zoetje door de cranberry. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit voor de jus 50 g boter in een koekenpan en bak de uien en de helft van de knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege 100 ml water toe.
  3. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, de tijm en groene kool 5 min. Voeg 50 ml water, de mosterd en 2/3 van de cranberry’s toe en roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de rest van de (olijf)olie tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat van het opgevangen kookvocht toe als de puree te droog is.
  5. Schenk de jus in een kom en verhit de rest van de boter in de koekenpan. Bak de rosbieflapjes in 2 delen 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Serveer direct met de jus, puree en groenten. Garneer met de rest van de cranberry’s.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: AH Cabernet Sauvignon.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rosbief met puree van oeraardappel en wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ros­bief met pu­ree van oer­aard­ap­pel en win­ter­groen­ten

1
1
  • 1 kg oeraardappelen

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 50 g boter
  • 100 ml kraanwater

Verhit voor de jus de boter in een koekenpan en bak de uien en de helft van de knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege het water toe.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 1½ el gedroogde tijm
  • 800 g groene kool met prei en peen

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, de tijm en groene kool 5 min.

5
5
  • 50 ml kraanwater
  • 1 el (dijon)mosterd
  • 100 g cranberry's

Voeg het water, de mosterd en 2/3 van de cranberry’s toe en roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el (olijf)olie

Stamp met de pureestamper de aardappelen met de rest van de (olijf)olie tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Voeg wat van het opgevangen kookvocht toe als de puree te droog is.

8
8
  • 30 g boter
  • 560 g Greenfields rosbieflapjes

Schenk de jus in een kom en verhit de rest van de boter in de koekenpan. Bak de rosbieflapjes in 2 delen 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

9
9

Serveer direct met de jus, puree en groenten. Garneer met de rest van de cranberry’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.