Chi­li met ge­hakt en griek­se yog­hurt

Lekker voedzaam, deze Mexicaans getinte chili vol bonen en groenten.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Lekker voedzaam, deze Mexicaans getinte chili vol bonen en groenten. 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof. Doe de knoflook, ⅔ van de koriander en de yoghurt in de beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en warm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, yoghurt en de rest van de koriander erbij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

combinatietip:

Lekker met tabasco.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Chili met gehakt en griekse yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li met ge­hakt en griek­se yog­hurt

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 15 g koriander

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

2
2
  • 150 ml Griekse yoghurt (0% vet)

Doe de knoflook, ⅔ van de koriander en de yoghurt in de beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 2 uien
  • ½ el gemalen komijn (djinten)

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 600 g Mexicaanse wokgroente

Voeg de wokgroenten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 740 g witte bonen in tomatensaus

Voeg de witte bonen met de tomatensaus toe en warm 5 min. door op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 8 tacoschelpen

Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven.

7
7

Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, yoghurt en de rest van de koriander erbij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

combinatietip:

Lekker met tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.