Ve­ge­ta­ri­sche chi­li met mil­de yog­hurt

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien lichtbruin. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om). Voeg de witte bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (versgemalen) peper toe. Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder hem te laten koken. Schep de rijst met de chili in kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische chili met milde yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche chi­li met mil­de yog­hurt

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien lichtbruin.

2
2
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in reepjes. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om).

3
3
  • 720 g witte bonen in tomatensaus
  • 690 g gezeefde tomaten
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg de witte bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (versgemalen) peper toe.

4
4

Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder hem te laten koken.

5
5
  • 6 el milde yoghurt

Schep de rijst met de chili in kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.