Sa­la­de van veld­sla, peer en ham

Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Lekker licht lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen en zo klaar bovendien! 4 personen
2 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
  2. Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.
  3. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham. Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

bewaartip:

Meenemen? Leg de peer onder in een bakje en de salade erbovenop. Neem de dressing apart mee en schenk deze vlak voor het serveren over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Salade van veldsla, peer en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van veld­sla, peer en ham

1
1
  • 1 citroen
  • 2 conference peren

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder de klokhuizen.

2
2

Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.

3
3
  • 100 g coburgerham
  • 400 g flageolets
  • 75 g veldsla
  • 150 g rauwkost radijsmix

Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel elk stukje peer in een ½ plakje ham. Laat de flageolets uitlekken en meng met de veldsla en rauwkost radijs.

4
4
  • 3 el extra vierge olijfolie

Klop de rest van het citroensap met het citroenrasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

5
5

Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham.

bewaartip:

Meenemen? Leg de peer onder in een bakje en de salade erbovenop. Neem de dressing apart mee en schenk deze vlak voor het serveren over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.