Sa­la­de van ba­by­boe­ren­kool, shii­ta­ke en peer

Een salade die winters en fris tegelijk is.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch Een salade die winters en fris tegelijk is. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne). Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.
  2. Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop Schep uit de kom, voeg 30 ml sojasaus en 2 el bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.
  3. Meng de mango-gemberdressing met de rest van de sojasaus en het limoensap.
  4. Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit 45 ml olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min. Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.
  5. Veeg de wok schoon en verhit de rest van de olie. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor. Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.

combinatietip:

Lekker met quinoa en koriander.

Salade van babyboerenkool, shiitake en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ba­by­boe­ren­kool, shii­ta­ke en peer

1
1
  • 2 limoenen

Halveer de limoenen en pers de vruchten uit.

2
2
  • 2 peren

Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne).

3
3

Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.

4
4
  • 375 g tofu
  • 100 g gezouten cashewnoten

Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop.

5
5
  • 30 ml soy sauce less salt
  • 2 el bloem

Schep uit de kom, voeg de sojasaus en de bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 6 el dressing mango/gember
  • 90 ml soy sauce less salt

Meng de mango-gemberdressing met de sojasaus en de rest van het limoensap.

7
7
  • 300 g snackpaprika's
  • 200 g shiitakes

Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes.

8
8
  • 30 ml rijstolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min.

9
9

Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.

10
10
  • 170 ml rijstolie

Veeg de wok schoon en verhit de olie.

11
11

Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege.

12
12

Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.

13
13
  • 80 g babyboerenkool

Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor.

14
14

Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.

combinatietip:

Lekker met quinoa en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.