An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

Wist je dat zoete aardappel een groente is? Dit gerecht bevat dus niet één groentesoort, maar twee!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wist je dat zoete aardappel een groente is? Dit gerecht bevat dus niet één groentesoort, maar twee! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie, peper en eventueel zout. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016, Op de gezondere toer, Allerhande Box week 42 2016

Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoenfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 kg zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.

3
3
  • 65 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 560 g kalkoenfilet à la minute
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie, peper en eventueel zout.

6
6

Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig.

7
7

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

8
8
  • 2 rode paprika's

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

9
9
  • 500 g fijngesneden andijvie

Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.