Fris­se an­dij­vie­stamp­pot met pijn­boom­pit­ten

Voeg wat extra smaak en kleur toe met de rode paprika in dit recept.

(266)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Voeg wat extra smaak en kleur toe met de rode paprika in dit recept. 4 personen
3 266

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de paprika's in reepjes. Verwarm de margarine in een pan en bak de paprika kort.
  2. Breng het water in een andere pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde de zakjes aardappelpuree toe.
  3. Voeg de pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 02-03

Frisse andijviestamppot met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se an­dij­vie­stamp­pot met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 65 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 rode paprika's

Snijd de paprika's in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 el vloeibare margarine

Verwarm de margarine in een pan en bak de paprika kort.

4
4
  • 750 ml kraanwater
  • 1 pak aardappelpuree à  la minute naturel

Breng het water in een andere pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde de zakjes aardappelpuree toe.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

5
5
  • 150 g gemalen oude kaas 48+
  • 400 g gesneden andijvie

Voeg de pijnboompitten, paprika, kaas en andijvie aan puree toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.