Spelt­pi­ta met ge­gril­de kip en ro­de­co­les­law

Lekker licht en fris, deze pita met kip en een rauwkost van rodekool, komkommer en radijs.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker licht en fris, deze pita met kip en een rauwkost van rodekool, komkommer en radijs. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken. Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.
  4. Vul de pita’s met 2 el coleslaw, kip en 1 el hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Speltpita met gegrilde kip en rodecoleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­pi­ta met ge­gril­de kip en ro­de­co­les­law

1
  • ¼ rodekool
  • 150 g radijsjes
  • ½ ui

Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen.

2
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.

3
  • 150 ml appelcider

Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.

4
  • 400 g kipfilethaasjes
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 4 speltpita's

Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.

6
  • 200 g hummus

Vul de pita’s met 2 el coleslaw, kip en 1 el hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.