Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ge­gril­de-groen­te­saus en kip

Geniet van deze pasta, met alleen maar ingrediënten uit de nieuwste Schijf van Vijf (2016).

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geniet van deze pasta, met alleen maar ingrediënten uit de nieuwste Schijf van Vijf (2016). 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar. Doe de helft van de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook. Kook 7 min. Doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
  2. Verhit de grillpan. Besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer. Schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti. Schep de kip erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ge­gril­de-groen­te­saus en kip

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar.

2
2
  • 450 g gegrilde groenten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet minder zout

Doe de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook. Kook 7 min.

3
3
  • 450 g gegrilde groenten

Doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5

Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer.

6
6

Schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti. Schep de kip erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.