Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.075 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. oventijd
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis. 4 personen
3 30

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil de gember en snijd grof.
  2. Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, amandelen, dadels, abrikozen, 1 el baharat en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.
  3. Snijd de overige tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, de rest van de baharat, 2 el olie, peper en eventueel zout. Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan. Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers. Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip.
  4. Meng de rest van de olie en de rest van de knoflook door de aardappeltjes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Leg na 45 min. de aardappeltjes ernaast.
  5. Haal de kip uit de braadzak (pas op, dit is heet!) en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak.

variatietip:

Je kunt de cherryaardappeltjes ook vervangen door krieltjes.

combinatietip:

Maak met een stoofperenpakket (Feestfavoriet) een stoofperenmoes en serveer bij de kip.

Tip:

Tip: * Dit product is alleen tijdens de feestdagen verkrijgbaar.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot en met het mengen van de aardappeltjes met de knoflook een dag van tevoren bereiden. Doe de kip in de braadzak. Bewaar alles in de koelkast.

video

Vlees vul­len

Instructievideo - 01:20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.075 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 99 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 witte pistolet

Breek de pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom.

3
  • 2 sinaasappels
  • 4 cm gember

Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil de gember en snijd grof.

4
  • 95 g geroosterde amandelen
  • 100 g dadels
  • 100 g abrikozen
  • 1 el baharat
  • 3 tenen knoflook

Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, amandelen, dadels, abrikozen, baharat en de tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn.

5
  • 1 Franse scharrelkip

Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.

6
  • 1 el baharat
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de overige tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, de rest van de baharat, olie, peper en eventueel zout.

7

Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan.

Tip: Tip: Door je vingers zacht te bewegen komt het vel een beetje los.

8

Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers.

9

Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip.

10
  • 1 el olijfolie
  • 750 g rode cherry-potatoes

Meng de rest van de olie en de rest van de knoflook door de aardappeltjes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

11

Braad in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Leg na 45 min. de aardappeltjes ernaast.

12

Haal de kip uit de braadzak (pas op, dit is heet!) en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak. Lekker!

variatietip:

Je kunt de cherryaardappeltjes ook vervangen door krieltjes.

combinatietip:

Maak met een stoofperenpakket (Feestfavoriet) een stoofperenmoes en serveer bij de kip.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot en met het mengen van de aardappeltjes met de knoflook een dag van tevoren bereiden. Doe de kip in de braadzak. Bewaar alles in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.