Var­kens­fi­let met tijm-ho­ning­ma­ri­na­de

Met de aanbaksels maak je er een heerlijke jus bij.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met de aanbaksels maak je er een heerlijke jus bij. 8 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de schil van de sinaasappel. Roer in een schaal de honing los met de mosterd, het sinaasappelrasp en de tijm. Pers de knoflook erboven uit en roer erdoor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in koelkast.
  2. Laat het vlees in minstens 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven en de braadslede voor op 175 °C. Laat de boter in de braadslede smelten. Leg de stukken vlees erin schroei rondom dicht. Braad het vlees in ca. 35 min. gaar, keer af en toe. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten. Zet de braadslede op laag vuur. Schenk de vleesfond en de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels goed los. Kook de jus op hoog vuur tot de helft in. Snijd het vlees in dunne plakken en leg op een warme schaal. Serveer de jus in een sauskom apart erbij.

combinatietip:

Lekker met geroosterde rozemarijnaardappels en broccoliroosjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Varkensfilet met tijm-honingmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let met tijm-ho­ning­ma­ri­na­de

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el mosterd
  • 1 el tijm
  • 1 teen knoflook

Rasp de schil van de sinaasappel. Roer in een schaal de honing los met de mosterd, het sinaasappelrasp en de tijm. Pers de knoflook erboven uit en roer erdoor.

2
2
  • 1 kg varkensfilet

Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper.

3
3

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in koelkast.

4
4

Laat het vlees in minstens 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven en de braadslede voor op 175 °C.

5
5
  • 50 g boter

Laat de boter in de braadslede smelten. Leg de stukken vlees erin schroei rondom dicht. Braad het vlees in ca. 35 min. gaar, keer af en toe.

6
6

Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten.

7
7
  • 100 ml vleesfond
  • 100 ml witte wijn

Zet de braadslede op laag vuur. Schenk de vleesfond en de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels goed los. Kook de jus op hoog vuur tot de helft in.

8
8

Snijd het vlees in dunne plakken en leg op een warme schaal. Serveer de jus in een sauskom apart erbij.

combinatietip:

Lekker met geroosterde rozemarijnaardappels en broccoliroosjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.