Ta­ji­ne van kip met abri­ko­zen

Abrikozen zijn gemaakt voor in de tajine. Ze geven de kip een lekkere zoete smaak.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Abrikozen zijn gemaakt voor in de tajine. Ze geven de kip een lekkere zoete smaak. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de drumsticks met peper en zout. Verhit de olie in een tajine of hapjespan en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin.
  2. Snijd de ui in ringen. Voeg de ui en gemberpoeder toe en bak alles nog zachtjes 2 min. Voeg de abrikozen, amandelen, saffraan, heet water en naar smaak peper en zout toe.
  3. Leg de deksel schuin op de pan en stoof de kip op een zacht vuur in ca. 40 min. gaar. Serveer de kip in de tajine of schep hem in een mooie schaal.

combinatietip:

Lekker met couscous en gestoofde courgette met komijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Tajine van kip met abrikozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne van kip met abri­ko­zen

1
1
  • 8 drumsticks
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de drumsticks met peper en zout. Verhit de olie in een tajine of hapjespan en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin.

2
2
  • 1 ui
  • ½ el gemberpoeder (djahé)

Snijd de ui in ringen. Voeg de ui en gemberpoeder toe en bak alles nog zachtjes 2 min.

3
3
  • 12 gewelde abrikozen zonder pit
  • 75 amandelen
  • 1 saffraan
  • 400 ml water

Voeg de abrikozen, amandelen, saffraan, heet water en naar smaak peper en zout toe.

4
4

Leg de deksel schuin op de pan en stoof de kip op een zacht vuur in ca. 40 min. gaar.

5
5

Serveer de kip in de tajine of schep hem in een mooie schaal.

combinatietip:

Lekker met couscous en gestoofde courgette met komijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.