Oko­no­miy­a­ki met pad­den­stoe­len

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en witte kool.
  2. Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit 2 el olie en bak ze in 8 min. gaar op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.
  3. Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
  4. Leg de okonomiyaki op de borden en verdeel er de ingelegde gember, het groen van de salade-ui en de gebakken paddenstoelen over. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de wasabibollen fijn en strooi over de pannenkoeken.

serveertip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 6 g
Tags

Okonomiyaki met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oko­no­miy­a­ki met pad­den­stoe­len

1
1
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 ml koude misobouillon
  • 4 eieren

Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 300 g gesneden witte kool
  • 6 salade-uien

Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en witte kool.

3
3
  • 100 g ketchup
  • 2 el ketjap
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 el mirin

Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.

4
4
  • 400 g paddestoelenmelange
  • 2 el arachideolie
  • 2 el Japanse sojasaus

Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit de olie en bak ze in 8 min. gaar op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.

6
6
  • 2 el arachideolie

Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.

7
7
  • 2 el ingelegde gember

Leg de okonomiyaki op de borden en verdeel er de ingelegde gember, het groen van de salade-ui en de gebakken paddenstoelen over.

8
8
  • 4 el Japanse mayonaise
  • 2 el wasabibollen

Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de wasabibollen fijn en strooi over de pannenkoeken.

serveertip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.