Oko­no­miy­a­ki met os­sen­haas

Een Japanse pannenkoek die je naar smaak kunt beleggen: okonomiyaki. Ga jij voor ossenhaas?

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Een Japanse pannenkoek die je naar smaak kunt beleggen: okonomiyaki. Ga jij voor ossenhaas? 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en de witte kool.
  2. Bak de spekjes in 6 min. knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Meng de spekjes door het beslag. Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.
  3. Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
  4. Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de ossenhaas met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4-5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.
  5. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg op de pannenkoeken. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pannenkoeken.

variatietip:

Leftovers? Je kan de ossenhaas ook vervangen met restje rollade, kalkoen, kip, of rosbief. Ook restjes groenten kun je door het beslag verwerken.

combinatietip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.570 mg
  • vezels 4 g
Tags

Okonomiyaki met ossenhaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oko­no­miy­a­ki met os­sen­haas

1
1
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 ml koude misobouillon
  • 4 eieren

Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 6 salade-uien
  • 4 el gebakken uitjes
  • 300 g gesneden witte kool

Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes en de witte kool.

3
3
  • 100 g spekreepjes

Bak de spekjes in 6 min. knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Meng de spekjes door het beslag.

4
4
  • 100 g ketchup
  • 2 el ketjap
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 el mirin

Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.

6
6
  • 2 el arachideolie

Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.

7
7
  • 250 g ossenhaas
  • 1 el arachideolie

Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de ossenhaas met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4-5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten.

8
8
  • 2 el ingelegde gember

Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.

9
9

Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg op de pannenkoeken.

10
10
  • 4 el Japanse mayonaise
  • 2 el gezouten pinda's

Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pannenkoeken.

variatietip:

Leftovers? Je kan de ossenhaas ook vervangen met restje rollade, kalkoen, kip, of rosbief. Ook restjes groenten kun je door het beslag verwerken.

combinatietip:

Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.