Oko­no­miy­a­ki met gar­na­len

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek die je kunt beleggen met wat je maar wil: garnalen bijvoorbeeld!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek die je kunt beleggen met wat je maar wil: garnalen bijvoorbeeld! 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes, witte kool en de garnalen.
  2. Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.
  3. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui erover.
  4. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Bestrooi als laatste met het zwarte sesamzaad.

combinatietip:

Houd je van pittig? Deze pannenkoekjes zijn ook heerlijk met sriracha.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid

Okonomiyaki met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oko­no­miy­a­ki met gar­na­len

1
1
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 ml koude misobouillon
  • 4 eieren

Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 6 salade-uien
  • 4 el gebakken uitjes
  • 300 g gesneden witte kool
  • 200 g gekookte en gepelde garnalen

Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes, witte kool en de garnalen.

3
3
  • 100 g ketchup
  • 2 el ketjap
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 el mirin

Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.

5
5

Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.

6
6
  • 2 el ingelegde gember

Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.

7
7
  • 4 el Japanse mayonaise
  • 1 el zwart sesamzaad

Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Bestrooi als laatste met het zwarte sesamzaad.

combinatietip:

Houd je van pittig? Deze pannenkoekjes zijn ook heerlijk met sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.