Duim­af­druk­koek­jes

De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.

  • gebak
  • 50 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel. 50 stuks
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.
  2. Splits de eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe het amandelschaafsel in een andere kom. Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met de frambozenjam. Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen.
video

Koek­doos­je vou­wen

DIY - 00:33 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 25 mg
Tags
Ook te zien in

Duimafdrukkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Duim­af­druk­koek­jes

1
  • 250 g boter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.

2
  • 2 eieren
  • 350 g bloem
  • 1 tl zout

Splits de eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg.

3

Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
  • 50 g amandelschaafsel

Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe het amandelschaafsel in een andere kom.

6

Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
  • 100 g frambozenjam

Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met de frambozenjam.

8

Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.