No­ten­taart met zou­te ka­ra­mel

Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 u. 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken. 16 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taartvorm met losse bodem (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.
  2. Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
  3. Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.
  4. Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 1 g
Tags

Notentaart met zoute karamel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­taart met zou­te ka­ra­mel

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 225 g bloem
  • 1 tl amandelaroma
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl tafelzout
  • 150 g boter

Doe de bloem, amandelaroma, basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg de boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.

3
  • 1 el boter om in te vetten

Vet de taartvorm in met de boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.

4

Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.

5
  • 100 g Zeeuwse keukenstroop
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g boter

Doe de keukenstroop met de basterdsuiker en de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.

6
  • 300 g notenmix met macadamia’s gezouten

Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.

7

Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven.

8
  • 1 tl zeezoutvlokken

Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.